Ervaringen

Van jou een Esalen massage krijgen is als wegzinken in een diepe oceaan.

De tijd staat stil en je krijgt de kans om totaal in jezelf terug te keren, totale rust en ontspanning ervaren die in het dagdagelijkse bestaan lijken te vervagen.

Een moment voor jezelf, een groot cadeau eigenlijk.

M.P.

De massages vinden de jongens zalig, leuk, speels en ze worden er rustig van en warm van binnen. 

“Raf mag elke week, nee elke dag komen voor een massage!”

Voor mezelf is het gelijkaardig: ontspannend en diepgaand.

Erika, Willem en Bram

Ik heb nogal wat schroom om uit de kleren te gaan, maar mijn lijf vindt het heerlijk om gemasseerd te worden. Dat gegeven zorgt voor een innerlijk spanningsveld en maakt het moeilijk om een massage te kunnen ontvangen. 

Raf ‘speelt’ met uitgesproken en non-verbale communicatie op een warme, betrokken en respectvolle manier waardoor een lichamelijke aanraking een wezenlijke ontmoeting kan worden.

Intiem thuiskomen bij mezelf. Voeling met  de volheid van het leven en mezelf als een waardevol deel ervan ervaren.

N.U.

Heerlijk, liefdevol, licht, krachtig, teder, warm, veilig, beroering en thuiskomen.  Ontspanning en genot, in elk stukje van mijn 'zijn'.  Een ode aan mijn fysieke lichaam. Een cado dat ik mezelf heel graag geef omdat het me omarmt, verwarmt, me koestert en heelt, omdat het me vertelt dat ik helemaal mag zijn wie ik ben en omdat het me leert ten volle te genieten. 

 

Carole

Voor mij was het een zalige ervaring, 

warme en sterke handen die je lichaam ontspannen met die rustige lange bewegingen.

Vrij je eigen houding mogen kiezen, 

voelde als rustig thuis komen net zoals je jezelf zou nestelen thuis op je lievelingsplekje.

Volledig één met jezelf op jouw golflengte, 

niets moet, alles mag, echt genieten !

 

Moet je jezelf eens cadeau doen !

 

Ine

De massage, zacht en ook diepgaand, verliep met liefde, zorg en respect voor het lichaam en de persoon. Ik voelde me veilig en voelde dat ik kwetsbaar mocht zijn.

Ik voelde dat ik mocht zijn wie ik op dat moment was. Er werd geluisterd naar mijn lichaam, mijn ziel, mijn ik en dit werd met zachtheid benaderd. Tijdens de massage voelde ik mij gekoesterd en gedragen alsof ik me in een soort dans in het luchtledige bevond. De massage bracht mij een stuk heling van de aanwezige kwetsuren en zorgde dat ik terug contact kon maken met mijn lichaam, mijn buikgevoel.

Kim

De fijnzinnige zachte kracht die ik mocht gewaar worden is moeilijk te verwoorden maar wat de ervaring betreft: het is wonderlijk hoe de 'handvastheid' van de masseur je uitnodigt om je over te geven aan alles wat zich aandient, zonder schroom, in een veilige atmosfeer zodat je body diep en heilzaam kan beleven wat je nodig hebt op dat ogenblik/in die periode.

Een aanrader!

 

Wim

Ik was eerst benieuwd wat er zou gebeuren, hoe het zou verlopen. Raf deed een babbeltje met ons en legde uit wat er zou gebeuren. Niets moest en we mochten alles zeggen of doen. Tijdens de massage mochten we ook bewegen. 

Ik voelde me een keizer. Raf vroeg telkens wat ik graag wilde. Het ging echt om mij.

Na de massage voelde ik me fitter. 

We willen niet iemand anders als masseur want die gaan ons niet zo geruststellen. Mijnheer Raf is een super chille mijnheer.   Kunnen we hem nog uitnodigen?

Christ 13j

 

 

Het was de eerste keer en ik wilde wel eerst iets weten voor de massage begon. Raf gaf ons een uitleg en vroeg ons welke massage we wilden. Toen moest ik even nadenken wat ik wilde. Toen was het ok. 

Ik voelde me een keizer. Als ik iets wilde, dan mocht dat. Ik mocht bv vragen dat iemand zou weggaan.

Heel goede massage door een hele lieve mijnheer. Ik werd moe en heel ontspannen, maar viel niet in slaap.

Nadien voelde ik me goed en fit maar het was wel te kort.

Ik wil nog zo'n massage. 

Noah 9j

 

 

Door de massage werd ik rustig en moe. Mama mocht er bij zijn en dat was fijn.

Ik wil me elke dag zo voelen.

Naika 6j

 

 

Ik ontvang je graag en genoot van je aanwezigheid. Ik hou van je energie en je oprechte aandacht. Toen ik op het bed  toekeek hoe de kinderen open stonden voor dit avontuur en hierbij zo rustig waren, maakte dit me oprecht tevreden.

Daar en toen, niets meer, niets minder, amper gedachten, gewoon zijn.  Wat een mooi moment waar dingen samenkomen en er gewoon mogen zijn.  Ik ben ontzettend dankbaar voor het vertrouwen wat we hebben. 

Marijke